Hundehvalp med madskål

Giv din hund det rette foder

Når du giver din hund mad, er det yderst vigtigt, at du sikrer dig at din hund får den helt rigtige næring gennem sin hundefoder. Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i, hvilke specifikke næringsstoffer som din hund har brug for. Alt efter hvilken type af hund du har, så kræver de forskellige hunderacer forskellige typer af hundefoder. Nedenfor er samlet et par råd til hvordan du sikrer dig at din hund får den næring, som den har brug for

Hundefoder til hvalpen

Har du lige anskaffet dig en lille ny hundehvalp er det vigtigt at du er opmærksom på, hvilken foder du giver din hund. En hundehvalp har nemlig et meget sart fordøjelsessystem og forkert foder eller pludselige ændringer i hvalpens kost kan medføre problemer med hundens fordøjelse. Det er derfor vigtigt at man køber hundefoder, der er lavet specielt til hundehvalpe, da denne type af foder er udviklet til deres følsomme fordøjelsessystem.

Når du køber Hundemad til din hvalp er det derudover vigtigt, at du vælger en type af foder, der egner sig til din hvalps race, da der er forskel på de forskellige hunderacer kan tåle og har behov for af næringsstoffer i deres foder. Har du eksempelvis en hvalp af en af de store hunderacer er det vigtigt at energiindholdet i det hundefoder du vælger, er reguleret så det passer til denne type af hund. 

Mad der passer til din hund

Som nævnt ovenfor er det vigtigt at den hundemad, som du køber til din hund, passer til din hunds størrelse og race. Derudover er det vigtigt at det foder, som du giver din hund passer til hundens alder. Har du eksempelvis en ældre hund er det vigtigt at være opmærksom på fodertypen og mængden af mad som du giver din hund.

Dette er blandt andet fordi ældre hunde typisk har et lavere aktivitetsniveau end de yngre og derfor vil tage hurtigere på, hvis du ikke regulerer doseringen af foder til din hund, når den bliver ældre. Desuden er det selvfølgelig vigtigt at du er opmærksom på, hvilke særbehov din hund måtte have med hensyn til foder. Dette kunne eksempelvis være hvis din hund lider af diabetes eller allergi. Døjer din hund med en sygdom er det vigtigt at købe hundemad, der hjælper mod lidelsen og er tilpasset den specifikke sygdom. Der er altså flere ting man skal overveje inden man køber foder til sin hund.