Hyggeligt børneværelse

Få inspiration til indretning af børneværelset

De fleste forældre ønsker, at deres barns værelse skal være et særligt og unikt rum, der afspejler deres personlighed. Et børneværelse skal føre til fantasifulde lege, fordybelse og bare være et sted, hvor dit barn finder ro og lykke. Hvis du leder efter inspiration til dit barns værelse, kan du her få nogle idéer til at komme godt i gang.

Tænk praktisk

Det er altid godt at tænke praktisk, når det kommer til indretning af dit barns værelse. Tænk over, hvordan du kan opbevare dit barns legetøj på den mest effektive og praktiske måde. Det vil bl.a. være at vælge møbler, der har skjult opbevaring eller vælge kurve og spande til opbevaring af legetøj. Du bør også overveje, hvad dit barn vil få brug for, når det bliver ældre. Vælg derfor en seng, der kan trækkes ud i længden. På denne måde kan dit barn “vokse” med sengen, og du skal ikke ud og købe en ny seng hver gang dit barn bliver lidt længere.

Vælg rolige farver

Du kan være fristet til at gå efter meget dristige farver, når du indretter dit barns værelse, men nogle gange er det bedst at holde sig til roligere farver. Det skyldes, at for mange klare farver kan være overvældende for et barn og få rummet til at føles kaotisk. Hold dig til to eller tre farver, der fungerer godt sammen, og brug disse farver i hele rummet. Farver kan have en beroligende effekt på dit barn, så hav det i mente, når du kigger på farver hos din lokale maler. Du kan med fordel også kun male en side af børneværelset. Så bliver rummet knapt så trangt.

Hæng noget på væggene

At hænge ting op på væggene er en god måde at give dit barns værelse personlighed på. Du kan hænge deres kunstværker, fotos eller endda dit barns yndlings karakterer fra fjernsynet op. Du skal bare sørge for, at det, du vælger at hænge op, er forsvarligt fastgjort til væggen, så det ikke falder ned og skader dit barn. Det kan være plakater bestående af alfabetet eller tal for, at dit barn kan lære det i en tidlig alder.

Der er mange måder at indrette et børneværelse på, men det er altid godt med noget nyt inspiration. Få inspiration til børneværelset her, hvis du mangler flere idéer til hvordan du kan indrette din lille guldklumps værelse.